Indigoleiding transporteert duurzame warmte in Nijmegen

Warmte van de Nijmeegse afvalenergiecentrale ARN wordt gebruikt voor het verwarmen van bestaande en nieuwe woningen en bedrijven in het Waalfront en de Waalsprong.

De restwarmte wordt vanuit de centrale via de Indigoleiding (warmtetransportleiding) getransporteerd. Door middel van de distributienetten van Vattenfall wordt de warmte in het Waalfront en de Waalsprong gedistribueerd. De Indigoleiding en distributienetten vormen samen het warmtenet.

Aansluiting op warmtenet

Eind 2019 werden circa 6.000 woningen (bestaande bouw) aangesloten op het warmtenet. Per 1 juli 2023 staat het aantal aansluitingen op 8.703 woningen en 18 bedrijven. Naast Waalfront en Waalsprong zijn ook DAR en Hyster/Yale direct op de leiding aangesloten. Bijzonder is dat nieuwe energiebronnen en gebruikers in de toekomst onder gelijke voorwaarden op de Indigoleiding kunnen aansluiten.

Energieneutraal Nijmegen

Het warmtenet is een belangrijke stap in de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Het warmtenet draagt sterk bij aan de doelstelling van Nijmegen om in 2045 een energieneutrale stad te zijn.

Het warmtenet in Nijmegen is een samenwerking tussen ARN Afvalenergiecentrale B.V., Gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland, Vattenfall en Firan.

Delen op social media