Als specialist in warmte-infra maakt Firan werk van de energietransitie. Dat doen we nu ook met slimme oplossingen voor duurzame stroom.

Firan ontwerpt, realiseert, onderhoudt en beheert energie-infrastructuren met een onafhankelijk netbeheer. Samen met gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars en andere partners werken we – als onderdeel van netwerkbedrijf Alliander – aan slimme infra-oplossingen voor de duurzame wereld van morgen.

Infra voor nieuwe energie

Firan richtte zich tot nu toe vooral op de infrastructuur voor aardgasvrije warmte, zoals warmtenetten. Met de expertise van de Alliander-groep ontwerpen en realiseren we nu ook vernieuwende en toekomstbestendige projecten voor de groeiende vraag naar duurzame elektriciteit en waterstof. Onze totaalconcepten leveren daarmee alle infrastructuren – voor warmte, koude, elektriciteit, stoom, biogas, waterstof en CO2 – die nodig zijn om de energietransitie verder te brengen.

Onze specialisten in nieuwe energie gaan aan de slag voor onder meer ontwikkelaars van zonne- en windmolenparken, bedrijventerreinen en industriegebieden die op zoek zijn naar slimme, betrouwbare en betaalbare oplossingen voor een grote en diverse energievraag. Daarnaast ondersteunt Firan coöperaties en andere partijen die een zelfvoorzienend energiesysteem willen realiseren.

De energie-experts van Firan houden zich bezig met onder andere cable poolingeilandnetten, en lokale energienetwerken voor de productie, distributie en opslag van zonnestroom en windenergie. Samen met zusterbedrijven zoals Kenter en Qirion maken we de optimale inzet van duurzame energiebronnen mogelijk, naast de huidige elektriciteitsnetten. We zien bijvoorbeeld kansen om duurzame energieproducenten direct te koppelen, onderling en met grootzakelijke afnemers. Daarnaast zijn er locaties waar een eigen netwerk de meest betaalbare en betrouwbare oplossing is om aan de wisselende energievraag van verschillende ondernemingen te voldoen. Onze innovatieve oplossingen zorgen ervoor dat dergelijke nieuwe energieprojecten snel en efficiënt worden gerealiseerd.

Hardware en software voor energie-infra

Firan heeft – dankzij de jarenlange ervaring met warmte-infra en de nauwe samenwerking met partners – alles in huis om de hardware én de software van energie-infra succesvol toe te passen. We nemen onze klanten de aanleg van de gehele keten uit handen, van de ondergrondse leidingen tot de digitale systemen om energie-vraag en -aanbod op elkaar af te stemmen. Met onze veelzijdige expertise en vernieuwende aanpak gaan we aan de slag met alle technische, juridische, organisatorische en financiële aspecten van lokale energienetten.

Uniek is onze slimme software voor de monitoring van de energiestromen binnen lokale netwerken en decentrale systemen. Ons Grid Control Platform houdt opwek, opslag, conversie en verbruik in de gaten en stelt de praktijk daarmee in staat om de energiestromen steeds optimaal in balans te brengen.

Nieuwe stappen vooruit

De Nederlandse en internationale klimaatdoelstellingen betekenen dat er steeds meer initiatieven komen om duurzame energie op te wekken. Maar kan het bestaande elektriciteitsnetwerk het groeiende aanbod van bijvoorbeeld zonnestroom en windenergie aan, ook op piekmomenten? Het probleem wordt steeds urgenter nu de transitie naar een aardgasvrije gebouwde omgeving versnelt. Met innovatieve lokale netwerken ondersteunen de specialisten van Firan spelers op de markt van duurzame energie om nieuwe stappen vooruit te zetten. Daarmee maken we de energievoorziening betrouwbaar, betaalbaar en bereikbaar voor iedereen. Nu en in de toekomst.

Meer weten over wat Firan voor uw duurzame energie kan betekenen? Lees meer over onze werkwijze en neem voor vragen gerust contact met ons op.

Delen op social media
Meer weten?
Aan de slag met de infra voor nieuwe energie? Firan is er klaar voor.