Als de specialist in infra voor nieuwe energie maakt Firan werk van de energietransitie. Dat doen we nu met vernieuwende oplossingen voor warmte én zonne- en windenergie.

Firan is specialist in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van infrastructuren voor duurzame energie. Samen met gemeenten, woningcorporaties en andere partners werken we aan vernieuwende energie-oplossingen voor de duurzame wereld van morgen.

Infra voor nieuwe energie

Firan richtte zich tot nu toe vooral op infrastructuren voor duurzame warmte, zoals warmtenetten. We werken nu ook aan vernieuwende en toekomstbestendige oplossingen voor de groeiende vraag naar waterstof en zonne- en windenergie.

Onze totaalconcepten leveren daarmee alle infrastructuren – voor warmte, koude, waterstof, duurzame gassen en zonne- en windenergie – die nodig zijn om de energietransitie verder te brengen.

Onze specialisten gaan aan de slag voor onder meer ontwikkelaars van zon- en windprojecten, bedrijventerreinen en industriegebieden die op zoek zijn naar lokale oplossingen voor duurzame energie. Denk aan cable pooling en energy hubs.

Samen met partners zoals Kenter en Dep werkt Firan aan lokale energienetwerken die efficiënt gebruik maken van het potentieel van de Nederlandse energie-infrastructuur om te voorzien in de groeiende vraag naar warmte, waterstof en elektriciteit. Zo ontwikkelen we energy hubs met slimme verbindingen tussen producenten en afnemers van verschillende soorten duurzame energie.

Vernieuwende energie-oplossingen

Dankzij de jarenlange ervaring met warmtenetten en de nauwe samenwerking met partners heeft Firan alles in huis om de inzet van vernieuwende energie-oplossingen tot een succes te maken.

We zijn op de hoogte van de technische, juridische, organisatorische en financiële aspecten van lokale energienetwerken. We ontwikkelen energie-oplossingen die speciaal zijn afgestemd op de specifieke opgaven, doelen en wensen.

We werken vervolgens samen met partners aan het ontwerp, de realisatie, het beheer en het onderhoud. We maken daarbij gebruik van een slim energiemanagementsysteem, dat zorgt voor de monitoring, analyse en sturing van lokale energienetwerken.

Duurzame groei

De Nederlandse en internationale klimaatdoelstellingen betekenen dat er steeds meer zonne- en windenergie wordt opgewekt en gebruikt. De groeiende inzet van duurzame energie zet het gereguleerde elektriciteitsnetwerk onder druk.

Met vernieuwende energie-oplossingen maakt Firan het mogelijk om de beschikbare netcapaciteit slimmer te benutten. De aanpak creëert ruimte voor de duurzame groei van ondernemingen, bedrijventerreinen en industriegebieden, ook al is er sprake van (dreigende) netcongestie in de regio.

Zo geven we een impuls aan betrouwbare, betaalbare en duurzame energie-oplossingen die klaar zijn voor de toekomst.

Meer weten over vernieuwende energie-oplossingen?

Bekijk onze werkwijze, en neem gerust contact met ons op.

Delen op social media
Meer weten?
Aan de slag met de infra voor nieuwe energie? Firan is er klaar voor.