‘Hippe’ energiecentrale levert eerste duurzame warmte

In Hengelo is de nieuwe decentrale energiecentrale (DEC Noord) inmiddels begonnen met het leveren van de eerste duurzame warmte. Onder meer het ROC van Twente en ruim 500 woningen worden voorzien van warmte door de bijzonder vormgegeven energiecentrale aan de Laan van Zuid.

De bouw van de energiecentrale is begonnen in september 2018 in opdracht van de partners van het Warmtenet Hengelo (Firan, gemeente Hengelo en Ennatuurlijk). Het gebouw kent een opvallende drievlakkige vorm en heeft een markante 23 meter hoge schoorsteen. In de centrale wordt de door Firan getransporteerde restwarmte die ontstaat uit het zoutwinningsproces van Nouryon geschikt gemaakt voor het lokale warmtenet.

Sinds medio april worden het ROC van Twente en ruim 500 woningen door de energiecentrale van duurzame warmte voorzien. De ambitie is om op termijn 5.000 woningen en 500.000 m² aan bedrijven en instellingen te voorzien van duurzame industriële restwarmte. De officiële opening van de decentrale energiecentrale in Hengelo staat gepland in juni van dit jaar.

Firan is samen met de gemeente Hengelo eigenaar van Warmtenetwerk Hengelo, welke tegelijkertijd ontwikkelaar en exploitant van hetzelfde Warmtenetwerk is.

Voor meer informatie over de decentrale energiecentrale in Hengelo kunt u terecht op de casepagina Uitbreiding warmtenet Hengelo.

Delen op social media
Duurzaam lokale energie uitwisselen? Firan ondersteunt hierbij! Wij helpen lokale partijen met de realisatie van open en onafhankelijke energie infra.