Nieuwe scan brengt de mogelijkheden voor modulaire warmtesystemen in beeld

Een modulair warmtesysteem ondersteunt gemeenten en woningcorporaties in de overstap naar aardgasvrij wonen. Met een nieuwe online scan van Firan checken gemeenten, woningcorporaties en andere spelers in de lokale warmtetransitie eenvoudig en snel of een modulaire aanpak de juiste oplossing is.

De modulaire warmtesystemen van Firan maken het mogelijk om de bestaande bouw stapsgewijs duurzaam en CO2-neutraal te maken. De basismodule met een collectieve luchtwarmtepomp is direct inzetbaar in buurten met vierhonderd tot achthonderd woningen. Het systeem is vervolgens flexibel en efficiënt door te ontwikkelen tot een warmtenet voor volledige stadsdelen, gemeenten en regio’s. Een modulaire aanpak vereenvoudigt daarmee de overgang naar een betrouwbare, betaalbare en duurzame warmtevoorziening.

Nieuwe scan checkt de mogelijkheden

Een nieuwe online scan van Firan geeft gemeenten, woningcorporaties, energiecoöperaties, vastgoedeigenaren en andere spelers in de lokale warmtetransitie een praktisch instrument om zelf te checken of een modulair warmtesysteem een geschikte oplossing is voor het aardgasvrij maken van een specifieke buurt.

De scan stelt een aantal concrete vragen over onder andere de samenstelling van de wijk en de aanwezigheid van mogelijke warmtebronnen. Na het invullen is meteen duidelijk welke mogelijkheden er zijn om een modulaire aanpak toe te passen.

Modulaire Warmte Scan

Snel nagaan of een modulair warmtesysteem de juiste oplossing is voor uw situatie? Onze online scan geeft in drie minuten inzicht in de mogelijkheden.

Van realisatie tot beheer

Als infraspecialist van de Alliander-groep ontzorgt Firan gemeenten, woningcorporaties, energiecoöperaties en vastgoedeigenaren bij de inzet van modulaire warmtesystemen: van de realisatie tot het beheer van de infrastructuur. De warmteproductie en -levering vindt plaats in samenwerking met publieke en private partners, zoals bronexploitanten en energieleveranciers.

Onder meer Didam is al aan de slag met modulaire warmtesystemen. De stapsgewijze aanpak geeft de corporaties grip op de verduurzaming van de woningvoorraad en maakt de overstap naar aardgasvrij wonen overzichtelijk, efficiënt en flexibel.

Snel, eenvoudig en gratis nagaan of een modulair warmtesysteem de juiste oplossing is voor uw duurzaamheidsopgave? De online scan geeft u in drie minuten inzicht in de mogelijkheden. Meer weten, of direct samen met Firan aan de slag? Neem gerust contact met ons op.

Delen op social media