Op wijksafari in de Bloemenbuurt tijdens de Open Energiedag op 11 september

Op 11 september organiseert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) de Open Energiedag. Op deze dag openen energieprojecten in heel Nederland de deuren om mensen kennis te laten maken met de verschillende technieken én mensen achter de energietransitie. En ook wij doen die dag mee met het modulair warmtesysteem dat we aanleggen in de Bloemenbuurt in Didam.

Samen met de gemeente Montferland, en woningcorporatie Plavei werkt Firan aan een slimme warmte-oplossing voor de Bloemenbuurt in Didam: een modulair warmtesysteem. Met dit systeem werken we stapsgewijs toe naar een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar warmtenet voor honderden huur- en koopwoningen in de wijk. In oktober zullen we de eerste woningen aansluiten op het warmtenet. 

Als voorproefje en ‘kijkje in de keuken’ doen we op 11 september – samen met onze partners – mee aan de Open Energiedag. We organiseren een wijksafari door de Bloemenbuurt in Didam.

Op wijksafari in de Bloemenbuurt

Tijdens de wijksafari kunnen deelnemers tussen 10.00 uur en 15.00 uur aan de hand van een routekaart door de Bloemenbuurt wandelen en op verschillende spots in de wijk informatie krijgen over de vernieuwende aardgasvrije warmte-oplossing voor de woningen. Het startpunt is de Irisstraat 1 in Didam waar de routekaart aangeboden wordt.

Iedereen is van harte welkom om op 11 september aan de wijksafari mee te doen, particulieren én zakelijke geïnteresseerden. Degenen die de safari volbrengen, ontvangen na afloop een leuke verrassing. 

Lees meer over de Open Energiedag en alle projecten die meedoen via daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag

Delen op social media