Restwarmte

Behaal voordeel met uw restwarmte

Zet uw restwarmte in voor bedrijven in de buurt of hergebruik het in uw eigen bedrijfsproces. Zo zorgt u voor een nuttige toepassing van uw restwarmte – en maximaal profijt. Firan helpt u met ontwikkeling, aanleg én beheer van een warmtenet.

Direct inzicht

Op maat gemaakte oplossing voor uitkoppeling en transport van uw restwarmte. Snel en
transparant.

Financieel aantrekkelijk

Bedrijven die hun restwarmte verkopen, profiteren van extra inkomsten.

Duurzame bedrijfsvoering

U zorgt voor minder CO2-uitstoot en een betere lokale luchtkwaliteit.

Met restwarmte bespaart én verduurzaamt iedereen

Onze kennis en kunde, uw voordeel

Door warmte aan bedrijven in de buurt te leveren, bespaart én verduurzaamt iedereen. Warmte van bijvoorbeeld koelinstallaties, verbrandingsketels of motoren wordt via een warmtenet geleverd aan bedrijven en instellingen in de buurt. Denk aan een kunststofproducent die een nabijgelegen zwembad verwarmt of een museum dat warmte over heeft en daarmee een botanische tuin van extra warmte voorziet.

Firan levert u snel een transparante indicatie van de kosten van warmtetransport. Hierdoor is direct duidelijk of uw restwarmte kan worden benut en welke winst u kunt behalen.

Aanleg en beheer warmtenet

Met onze ruime ervaring in de ontwikkeling, aanleg en het beheer van warmtenetten bieden wij u een oplossing op maat. Wij investeren in de leidingen en u betaalt een vast bedrag voor vakkundig beheer en onderhoud.

Vraag het Firan

Wilt u weten hoe uw restwarmte kan worden benut?

Warmtenieuws van Firan

Wat te doen met de overtollige warmte van je gebouw? Ruilen met de buurman voor kou! Museum Hermitage Amsterdam levert de warmte aan de kassen van de botanische tuinen Hortus Botanicus en krijgt er koude voor terug. Een gunstige samenwerking voor beide portemonnees en een jaarlijkse CO2-besparing vergelijkbaar met de uitstoot van 38 huishoudens.
Ter verduurzaming van Gemeente Lingewaard wordt onderzocht of de aanleg van een open warmtenet mogelijk is. Donderdag 6 juni ondertekende Firan samen met Lingezegen Energy (energiebedrijf van een tuinderscollectief in NEXTgarden) en Gemeente Lingewaard hiervoor een intentieovereenkomst.
Restwarmte van papierfabriek Smurfit Kappa Parenco in Renkum is een potentiële energiebron voor een duurzaam warmtenet in Wageningen. De onlangs getekende samenwerkingsovereenkomst tussen Firan en andere stakeholders wijst het komende jaar uit of een warmtenet met deze energiebron haalbaar is.