Vacature Business Controller

Standplaats: Arnhem en minimaal 1 dag per week Amsterdam

De duurzame wereld van morgen begint vandaag met Firan, de infra-specialist voor nieuwe energie binnen de Alliander-groep. Heb jij warmte, koude, stoom, duurzame gassen en CO2 door je aderen stromen? Dan maken we graag kennis.

Welkom bij Firan

Firan ontwikkelt, financiert, realiseert en beheert open en onafhankelijke warmtenetten voor het transport en de uitwisseling van nieuwe energie. Dat doen we mét en vóór lokale partijen zoals gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Samen maken we echt werk van de energietransitie en dragen we bij aan toekomstbestendige, aardgasloze energievoorzieningen voor iedereen. En daarin kan jij een belangrijke rol spelen.

Wat ga jij doen?

Bij Firan zijn we niet alleen scherpe denkers, we zijn ook echte doeners. Om onze projecten in goede banen te leiden, zijn we nu op zoek naar een proactieve businesscontroller. Als Business Controller draag je bij aan het ontwikkelen van een solide business case en dat projecten volgens de afgesproken kwaliteit, op tijd en binnen budget opgeleverd worden. Daarnaast voorzie je opdrachtgevers van betrouwbare informatie en rapportages waarmee ze zorgvuldig afgewogen beslissingen kunnen nemen.

Je bent daarbij de sparringpartner en co-piloot van de manager Realisatie en Exploitatie van Firan en voorziet het Firan management van gevraagd –en ongevraagd advies. Met jouw focus op efficiëntie lever je toegevoegde waarde aan de interne besluitvorming. Op deze manier draag je structureel bij aan het succes van de innovatieve projecten en programma’s van Firan.

In welk speelveld kom je precies te werken?

Bij warmtenetten zijn doorgaans veel verschillende partijen betrokken. Denk aan woningcorporaties, projectontwikkelaars, aannemers, overheden, energieleveranciers en warmteproducenten. Daar horen vaak ook complexe contractuele afspraken bij. Daarom is een Business Controller bij Firan een conceptueel denker die ook met plezier hands-on aan de slag gaat.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je werkt nauw samen met onze business ontwikkelaars, projectmanagers én de collega’s van de afdelingen financial control, inkoop, aannemerij en risico & compliance. Je gaat onderdeel uitmaken van het team business control binnen de afdeling Financiën van Alliander en rapporteert aan de manager business control van Alliander.

Wat breng je mee?

Altijd verder komen. Dat is de drive waarmee Firan de energietransitie in goede banen wil leiden. Die passie heb jij natuurlijk ook. Je bent een zelfstandige professional met minimaal 5 jaar relevante ervaring en werkt graag in een dynamische projectenorganisatie.

Je zet graag de tanden in complexe projecten met strakke deadlines en verschillende prioriteiten. Je staat communicatief en analytisch sterk in je schoenen en schakelt moeiteloos tussen verschillende projecten en prioriteiten. Collega’s kennen je als een risicobewuste, positief-kritische en nieuwsgierige professional die graag samenwerkt en de organisatie alert houdt.

Jij in het kort

  • Je hebt een diploma op HBO- of universitair niveau, bijvoorbeeld in bedrijfskunde of bedrijfseconomie
  • Je hebt minimaal vijf jaar business control ervaring in de energie, bouw-of infrasector
  • Je hebt affiniteit met complexe projecten
  • Je bent communicatief sterk en weet mensen te overtuigen
  • Je bent analytisch sterk en bent initiatiefrijk
  • Jouw interesse voor het vakgebied (duurzame) energie kent geen grenzen
  • Je hebt een passie voor duurzaamheid en een zakelijke instelling
Medewerkers Firan in overleg

Wat je van Firan mag verwachten

Als businesscontroller krijg je een uitdagende en cruciale rol in een organisatie die volop in ontwikkeling is. In deze positie kan je je passie voor duurzaamheid en commercie combineren en krijg je de mogelijkheid om daadwerkelijk vorm te geven aan de duurzame wereld van morgen. Uiteraard hoort hier een prima salaris bij in schaal 10 (maximaal 5.769 euro per maand op basis van een 38-urige werkweek). Firan biedt verder flexibele arbeidsvoorwaarden, plus alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen met trainingen, opleidingen en persoonlijke ontwikkelprogramma’s.

Solliciteren?

Word jij onze nieuwe collega? We zijn heel benieuwd. Klik op de ‘solliciteer-button’ en stuur ons je cv en motivatiebrief. Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Saskia van Rongen, corporate recruiter. Je kunt haar bereiken op +31 624732422. Een assessment en screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Meer weten over Firan?

Firan is onderdeel van de Alliander-groep. Alliander staat voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals daarom alle ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.