Vacature Medior Technical Engineer

Standplaats: Arnhem

De duurzame wereld van morgen begint vandaag met Firan, de infra-specialist voor nieuwe energie binnen de Alliander-groep. Heb jij een hart voor duurzame energie? Dan maken we graag kennis.

Welkom bij Firan

Firan ontwikkelt, realiseert en beheert de infra voor de uitwisseling van nieuwe energie. We vinden innovatieve oplossingen om bijvoorbeeld zonnestroom en windenergie optimaal in te zetten en restwarmte uit datacenters een nieuwe bestemming te geven. We werken mét en vóór lokale partijen zoals ontwikkelaars van zonne- en windparken, bedrijven- en industrieterreinen, gemeenten en woningcorporaties. Samen maken we werk van de energietransitie en zorgen we voor betaalbare, betrouwbare en aardgasloze energievoorzieningen die klaar zijn voor de toekomst. Jij hebt nu de kans om daarin een belangrijke rol te spelen.

Geef jij ons nieuwe energie?

Voor de uitbreiding van ons team met energiespecialisten is Firan op zoek naar een Medior Technical Engineer die een bijdrage levert aan integrale oplossingen voor de infrastructuren voor de energie van de toekomst.

We hebben unieke expertise in huis op het terrein van onder meer cable pooling, grid-edge netten, eilandnetten en de directe koppelingen tussen de grootschalige productie en het intensieve gebruik van duurzame energie. Onze innovatieve oplossingen helpen ontwikkelaars van grootschalige windmolen- en zonneparken en andere koplopers in de energietransitie bij de uitdagingen waarvoor zij staan. Bijvoorbeeld als het gaat om de opslag en distributie van waterstof, de slimme combinatie van zonne- en windenergie, en de ideale match tussen producenten en afnemers van schone energie.

Wat ga jij doen?

Als Medior Technical Engineer ben je verantwoordelijk voor de (met name electrical) engineering van uitdagende decentrale energiesystemen. Je ontwikkelt hiervoor het Schetsmatig Ontwerp, het Voorlopig Ontwerp en het Definitief Ontwerp. Daarbij werk je samen met specialisten in verschillende relevante deelgebieden . Om effectieve en efficiënte analyses te maken, ga je aan de slag met de doorontwikkeling van ons Energie Reken Model (dat Python-based is). Daarnaast werk je aan het Geografisch Informatie Systeem dat we gebruiken om potentiële sites voor nieuwe projecten te identificeren. Verder ondersteun je onze Business Developer om kansrijke prospects te selecteren. Al deze verschillende taken en verantwoordelijkheden betekenen dat je een belangrijke bijdrage levert aan de realisatie van de decentrale energiesystemen voor de duurzame wereld van morgen.

Wat breng je mee?

Altijd verder komen. Dat is de drive waarmee Firan de energietransitie in goede banen leidt. Die passie heb jij natuurlijk ook. Met je expertise op het gebied van energienetwerken en Systems Engineering ben je in staat om technische engineeringsvraagstukken integraal te ontwerpen. Daarnaast kan je uit de voeten met financiële en juridische vraagstukken.

Onze gedroomde Medior Technical Engineer is een sociale en bevlogen professional die graag werkt binnen een complexe projectomgeving. Verder ben je in staat om adequaat te communiceren met klanten en heb je ervaring met engineering van elektriciteitsnetwerken en data-analyse.

Jij in het kort

  • Je hebt een HBO- of WO-opleiding in elektrotechniek
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, met een focus op het ontwerpen van elektrotechnische installaties op hoogspanningsniveau tot 36kV
  • Je hebt ervaringmet projectmatig werken en kennis van functionele omschrijvingen voor UAV-GC contracten
  • Je hebt ervaring met het werken in multidisciplinaire teams
  • Je hebt een drive om elke dag bij te leren om samen met je collega’s nieuwe-energie-oplossingen te vinden
Werken bij Firan

Wat je van Firan mag verwachten

Als Medior Technical Engineer krijg je een uitdagende en bepalende rol in een organisatie die volop in ontwikkeling is. In deze functie combineer je je passie voor duurzaamheid met engineering en krijg je de mogelijkheid om daadwerkelijk impact te maken voor de duurzame wereld van morgen. Uiteraard hoort hier een prima salaris bij in schaal 9 (wat neerkomt op maximaal €4.784 bruto per maand, op basis van een 38-urige werkweek).

Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Plus alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen met trainingen, opleidingen en persoonlijke ontwikkelprogramma’s.

Solliciteren?

Word jij onze nieuwe collega? We zijn heel benieuwd. Klik op de ‘solliciteer-button’ hieronder en stuur ons je cv en motivatiebrief. Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Haike van de Vegte, Business Manager bij Firan, via haike.vande.vegte@exe.energy. Een assessment en screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Meer weten over Firan?

Firan is onderdeel van de Alliander-groep. Alliander staat voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals daarom alle ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.