Vraag en aanbod van duurzame energie optimaliseren

Zon- en windenergie steeds efficiënt in balans

De slimme infra-oplossingen van Firan stellen ontwikkelaars van zon- en windprojecten in staat om de duurzame energie van vandaag en morgen optimaal in te zetten. Firan helpt u met de ontwikkeling, de aanleg en het beheer van de energie-infrastructuren. Ons unieke Grid Control Platform zorgt daarbij voor een efficiënte lokale balans en een maximaal rendement.

Duurzaam en klaar voor de toekomst

  • Betrouwbare inzichten in de aansturing van energiesystemen
  • Altijd een optimale balans tussen opwek en verbruik

Slim en efficient

  • Minder tijd en kosten voor netaansluitingen
  • Meer rendement in de exploitatiefase

Duurzame energie in de volgende versnelling

Slimme energie-infra voor lokale energiestromen

Onze decentrale netten zorgen voor toekomstbestendige energie-infrastructuren, zonder dat daarvoor een tijdrovende en kostbare netverzwaring is vereist. Hiervoor maken we gebruik van onze unieke software om lokale energiestromen te analyseren, monitoren, sturen en beheren. Het Grid Control Platform houdt opwek, opslag, conversie en verbruik in de gaten. Daarmee brengen we vraag en aanbod steeds optimaal in balans. Zo kunnen ontwikkelaars de infrastructuur voor zon- en windenergie efficiënt inzetten.

Internet of Things voor realtime monitoring

De groeiende productie van zon- en windenergie vergroot het belang van een lokale balans tussen opwek en verbruik. Het Grid Control Platform maakt gebruik van het Internet of Things om alle apparaten in een energiesysteem realtime te monitoren, balanceren en optimaliseren.

Tijdens de exploitatie van zon- en windparken garandeert het systeem een maximale inzet van bronnen, bijvoorbeeld door te anticiperen op piekmomenten en afschakeling te voorkomen. De applicatie ondersteunt daarmee vernieuwende energie-oplossingen zoals cable pooling tussen zon- en windparken.

Zo werkt het Grid Control Platform voor uw project

Het Grid Control Platform monitort continu de lokale energiestromen en maakt het mogelijk om proactief te reageren op mogelijke onder- en overbelastingen van het netwerk. In combinatie met batterij-opslag is het systeem inzetbaar in verschillende energiemarkten. Het resultaat: een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem dat klaar is voor de toekomst.

Totaaloplossing op maat

Met onze ruime ervaring in de ontwikkeling, de aanleg en het beheer van infra voor nieuwe energie levert Firan altijd een totaaloplossing op maat. Het Grid Control Platform legt een betrouwbare basis voor succesvolle decentrale netten, die u kosten bespaart en de business case voor nieuwe projecten verbetert. Zo brengen we samen de energietransitie verder.

Aan de slag met de infra voor nieuwe energie? Firan is er klaar voor.

Checklist Cable Pooling

Vul uw gegevens in en ontvang direct de checklist
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer over zonne- en windenergie

Nieuw: stappenplan om een energy hub te realiseren

Met het stappenplan van Firan en Qirion realiseert u energy hubs: directe verbindingen tussen verschillende soorten lokale duurzame energie en tussen de producenten en gebruikers daarvan.
Lees meer

Optimaal gebruik van windenergie Waterschap Rijn & IJssel door slimme netaansluiting

Lokale energie-opwek voor een rioolwaterzuiveringsinstallatie van Waterschap Rijn & IJssel zónder dat er een extra netaansluiting nodig is. Het waterschap en Firan vertellen over de lessons learned van deze vernieuwende aanpak.
Lees meer

Wat betekent een off-grid netwerk voor het energielandschap van nu en straks?

Met off-grid netwerken krijgen locaties met een vraag naar een zelfvoorzienend en duurzaam energiesysteem een decentrale infra-oplossing. Haike van de Vegte van Firan deelt de actuele vraagstukken en nieuwste inzichten over off-grid energienetwerken.
Lees meer