Firan. Nieuwe naam voor Alliander DGO

Welkom bij Firan. De dochteronderneming van netwerkbedrijf Alliander, die lokale partijen helpt met het samen realiseren van hun duurzaamheidsambities. U kende ons al als Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO). Vanaf 3 december 2018 zetten wij de volgende stap op weg naar een duurzame wereld van morgen, samen met u.

Firan helpt gemeenten, projectontwikkelaars en woningcorporaties met het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van open en niet-gereguleerde energie-infrastructuren. En wil zo nieuwe energievormen toegankelijk maken voor iedereen. Bijvoorbeeld door warmte, koude, stoom, duurzame gassen of CO2 lokaal beschikbaar te stellen aan huishoudens, bedrijven en instellingen.

Firan. Infra voor energie

Vanuit de vindingrijke kijk op ‘Infra’ voor nieuwe energie is het anagram Firan ontstaan. Een creatieve en stevige merknaam, met de klemtoon op ‘fier’. Want samen met partners, klanten, oude en nieuwe netwerken gaat Firan Nederland helpen om te verduurzamen. En daar is Firan trots op.

Waarom verandert Alliander DGO in Firan?

De naam Alliander DGO lijkt op de naam van netbeheerder Liander. Dat kan in de markt mogelijk tot verwarring leiden. Daarom is op aangeven van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de naam en het logo veranderd. Een deel van de werkzaamheden die eerder door Alliander DGO gedaan werd, zoals ondersteuning bij de keuze voor alternatieven voor aardgas, zijn belegd bij Liander. Firan richt zich vooral op het ontwikkelen en realiseren van nieuwe infra, zoals warmtenetten.

Even voorstellen, André Meijer

Firan zal geleid worden door André Meijer. André (1958) studeerde aan de TU Delft en bekleedde tal van directiefuncties bij uiteenlopende bedrijven zoals Volker Wessels en KPN. André ziet uitdagende kansen en mogelijkheden voor Firan: “Wij zien het als onze taak om oplossingen voor klanten te realiseren die een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Dat doen wij door letterlijk de verbindingen te leggen tussen overheden, gebiedseigenaren, aanbieders en gebruikers van duurzame energie om duurzaam lokale energie uit te kunnen wisselen. Ons team beschikt over alle kennis om in nieuwe energieomgevingen nieuwe oplossingen te bieden.” Roelof Potters neemt afscheid van Alliander DGO, maar zal binnen Alliander een rol in de energietransitie blijven spelen.

Delen op social media
Meer weten?
Firan helpt lokale partijen met de realisatie van open en onafhankelijke energie infra.