Vraag en aanbod van duurzame energie steeds efficiënt in balans

Lokale duurzame energiestromen in goede banen

Lokale duurzame energie gebruiken voor een bedrijventerrein, industriegebied of laadvoorziening? Een project met duurzame energie opstarten of uitbreiden, zelfs in een regio met (dreigende) netcongestie? Groene stroom aan het elektriciteitsnet leveren, ook als er transportschaarste is? Lokale energienetwerken leggen slimme verbindingen tussen opwek, opslag en verbruik. Een slim energiemanagementsysteem zorgt daarbij continu voor de optimale balans in de energiestromen.

Klaar voor de toekomst

  • Een integrale aansturing van warmte, waterstof en duurzame elektriciteit

  • Actuele data voor geavanceerde forecasting, peakshaving en systeemoptimalisatie

  • Flexibel aanpasbaar aan toekomstige ontwikkelingen in vraag en aanbod

Efficiënt en betrouwbaar

  • 24/7 realtime inzicht in lokale energiestromen

  • Altijd een optimale balans tussen opwek, opslag, conversie en verbruik

  • Een robuust en veilig online platform voor analyse, monitoring en sturing

Maximale waarde

  • Minder tijd en kosten voor netaansluitingen

  • Maximaal rendement door minimale afschakeling

  • Een onafhankelijke verbinding met traders

Klaar voor de lokale duurzame energiesystemen van de toekomst

Altijd de juiste energie op de juiste plaats

Vernieuwende infra-oplossingen zoals cable pooling en energiehubs maken optimaal gebruik van de beschikbare netcapaciteit door de productie, de opslag en het verbruik van duurzame energie slim te combineren. De decentrale energievoorzieningen maken nieuwe projecten met zon- en windenergie mogelijk zonder dat daarvoor een extra netaansluiting nodig is. Met een slim energiemanagementsysteem worden vraag en aanbod van warmte, waterstof en elektriciteit integraal en optimaal gebalanceerd. De continue analyse, monitoring en sturing van de energiestromen zorgt voor een efficiënt systeem met altijd de juiste energie op de juiste plaats.

Grip op lokale duurzame energie: zo werkt het

Lokaal energiemanagement levert een belangrijke bijdrage aan de (verdere) verduurzaming van bedrijventerreinen, industriegebieden en andere locaties met een grote vraag naar duurzame energie. Een energiemanagementsysteem verbindt deeloplossingen – zoals cable pooling, batterijopslag en gesloten distributiesystemen – tot een integraal netwerk dat alles goed regelt.  

Een energiemanagementsysteem zoals het Grid Control Platform geeft producenten en gebruikers grip op de energiestromen. Met het geavanceerde energiemanagementsysteem ontstaat real-time inzicht in de opwek, de opslag en het gebruik van de lokale bronnen. Het systeem brengt vraag en aanbod vervolgens automatisch in balans en geeft de betrokkenen de mogelijkheid om in te spelen op pieken en dalen in de productie, het gebruik en de netcapaciteit. Daardoor wordt een maximale opwek en inzet van duurzame energie mogelijk, en verbetert de business case voor projecten met duurzame energie in de hoofdrol.

Illustratieve weergave grid-control-platform

De echte waarde van duurzame energie

Voor ontwikkelaars, eigenaren en exploitanten van zon- en windparken zorgt lokaal energiemanagement voor regie over de inzet van de opgewekte energie. Het Grid Control Platform laat zien welke energie er beschikbaar is, welke vraag er is in de buurt en welke ruimte er is voor opslag en levering. De mogelijkheden voor de lokale uitwisseling van groene stroom en voor de handel via internationale marktplaatsen voegen extra waarde toe.

Grootzakelijke gebruikers, zoals ondernemers van bedrijventerreinen en industriegebieden, zijn dankzij het Grid Control Platform gegarandeerd van een betaalbare, betrouwbare en duurzame energievoorziening die bijdraagt aan duurzame ambities, doelstellingen en plannen.

(Tekst gaat verder onder kader)

Het Grid Control Platform analyseert, monitort en stuurt de lokale energiestromen, en brengt vraag en aanbod steeds in balans.

Slim energiemanagement voor een duurzame toekomst

Het Grid Control Platform is een praktische tool voor integraal energiemanagement om warmte, waterstof en elektriciteit efficiënt in te zetten. Zelfs in regio’s waar nu (of mogelijk in de nabije toekomst) sprake is van netcongestie. Daarmee geeft de aanpak een extra impuls aan de Nederlandse energietransitie en zetten we samen de volgende stap naar een duurzame gebouwde omgeving.

 

Wilt u meer weten over lokaal energiemanagement en de bijdrage van Firan aan uw ambities, plannen en projecten?

Vraag vrijblijvend extra informatie of een offerte. Vul uw gegevens in en we nemen contact met u op.

  • Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie ons Privacy statement om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aan de slag met de infra voor nieuwe energie? Firan is er klaar voor

Het ideale ontwerp als basis voor een succesvolle energiehub

Meer over lokale energie-oplossingen