Restwarmte

Behaal voordeel met uw restwarmte

Zet uw restwarmte in voor bedrijven in de buurt of hergebruik het in uw eigen bedrijfsproces. Zo zorgt u voor een nuttige toepassing van uw restwarmte – en maximaal profijt. Firan helpt u met ontwikkeling, aanleg én beheer van een warmtenet.

Direct inzicht

Op maat gemaakte oplossing voor uitkoppeling en transport van uw restwarmte. Snel en
transparant.

Financieel aantrekkelijk

Bedrijven die hun restwarmte verkopen, profiteren van extra inkomsten.

Duurzame bedrijfsvoering

U zorgt voor minder CO2-uitstoot en een betere lokale luchtkwaliteit.

Met restwarmte bespaart én verduurzaamt iedereen

Restwarmte: een warmte- én inkomstenbron

Door warmte aan bedrijven in de buurt te leveren, bespaart én verduurzaamt iedereen. Warmte van bijvoorbeeld koelinstallaties, verbrandingsketels of motoren wordt via een warmtenet geleverd aan bedrijven en instellingen in de buurt. Denk aan een kunststofproducent die een nabijgelegen zwembad verwarmt of een museum dat warmte over heeft en daarmee een botanische tuin van extra warmte voorziet.

Firan levert u snel een transparante indicatie van de kosten van warmtetransport. Hierdoor is direct duidelijk of uw restwarmte kan worden benut en welke winst u kunt behalen.

Voorbeeld van een warmtenet waarbij de restwarmte van een datacenter gebruikt wordt als warmtebron

Aanleg en beheer warmtenet

Met onze ruime ervaring in de ontwikkeling, aanleg en het beheer van warmtenetten bieden wij u een oplossing op maat. Wij investeren in de leidingen en u betaalt een vast bedrag voor vakkundig beheer en onderhoud.

Vraag het Firan

Wilt u weten hoe uw restwarmte kan worden benut?

Warmtenieuws van Firan

Datacenters hebben een groot potentieel om betrouwbare warmte te leveren aan lokale warmtenetten. Hoe worden warmtenetten met restwarmte uit datacenters een succes? Koplopers datacenterbedrijf Equinix en warmtenetwerkbedrijf Firan delen expertise en lessons learned.
400 Amsterdamse woningen in ontwikkelingsgebied Amstel III worden in de toekomst potentieel verwarmd met restwarmte van een nabijgelegen datacenter. Samen met betrokken partijen is Firan een haalbaarheidsonderzoek gestart naar de realisatie van het potentiële warmtenet.
Wilt u slim omgaan met restwarmte en is het niet mogelijk de overtollige warmte te (her)gebruiken in het eigen productieproces? Dan is uitwisseling met de buren misschien de oplossing. Firan vertelt welke factoren bepalen of een warmtenet interessant is voor uw bedrijf zodat u een inschatting kunt maken.