Kennis en ervaringen delen op het Nationaal Warmte Congres

Kennis delen: daar komen slimme warmte- en energieoplossingen van. Daarom is Firan op donderdag 28 november aanwezig op het Nationaal Warmte Congres in Eindhoven. Met twee kennistafels gaan we hier in gesprek met belanghebbenden binnen de warmtetransitie.

Het Nationaal Warmte Congres vindt dit jaar plaats op donderdag 28 en vrijdag 29 november in het Evoluon in Eindhoven. Verschillende sprekers vertellen over hun ervaringen, inzichten en visies over alle ontwikkelingen binnen de warmtesector. Ga als relatie van Firan met 20% korting naar het Nationaal Warmte Congres.

Kennistafels Firan

Op donderdag 28 november staat Firan paraat om kennis en ervaringen te delen. Aan de hand van vragen en stellingen bespreken we twee verschillende onderwerpen. Om 12.05 uur en 12.40 uur gaan de sessies met Firan van start bij kennistafels 4 en 15.

Riothermie in een woningbouwproject

Bij kennistafel 4 gaat Kay Antonissen, Productontwikkelaar bij Firan, het hebben over riothermie in een woningbouwproject. Hoe zet u lokale bronnen in voor uw nieuwbouw- en/of renovatieproject? En hoe switcht u van een lage temperatuur naar een hoge temperatuur oplossing en andersom? Ook kijken we hier naar de verhouding tot alternatieve oplossingen en de succesfactoren die het met zich meebrengt.

Rol gemeenten en woningbouwcorporaties in warmtesystemen

Bij kennistafel 15 bespreekt Manager Business Development bij Firan, Detlef Meijer, de rol van gemeenten en woningbouwcorporaties in warmtesystemen. Welke juridische mogelijkheden en obstakels komen kijken bij het opzetten van een warmtesysteem? Onderwerpen als aanbestedingsrecht, eigendom van warmtenetten en Europese wetgeving komen hier aan de orde. Net zoals voorbeelden uit de praktijk.

Klimaatakkoord

Zeker nu de uitvoering van het Klimaatakkoord eraan komt, is het delen van kennis van groot belang. De do’s en don’ts, concrete handvatten en ideeën uit meer dan 60 praktijkvoorbeelden. Je hoort ze op het Nationaal Warmte Congres.

Meer informatie over het programma van het Nationaal Warmte Congres 2019 vindt u hier.

Delen op social media
Meer weten?
Duurzaam lokale energie uitwisselen? Firan ondersteunt hierbij! Wij helpen lokale partijen met de realisatie van open en onafhankelijke energie infra.