Slimme net-oplossingen voor de zonne-energie van de toekomst

De groeiende drukte op het Nederlandse elektriciteitsnet betekent dat er steeds meer slimme oplossingen nodig zijn om zonne-energie en andere duurzame bronnen optimaal in te zetten. Op 7 september deelt Firan tijdens The Solar Future 2021 de nieuwste inzichten over lokale energienetwerken.

Steeds meer gemeenten, investeerders, energiecoöperaties en ontwikkelaars, exploitanten en eigenaren van projecten met duurzame energie krijgen te maken met (dreigende) netschaarste en (mogelijke) overbelasting van het elektriciteitsnet.

De toenemende drukte op het elektriciteitsnet is vooral voelbaar op bedrijventerreinen, industriegebieden, tankstations, verzorgingsplaatsen en locaties met een groeiende vraag naar laadinfrastructuren voor elektrisch vervoer.

The Solar Future 2021

Vernieuwende oplossingen zoals energieopslag via auto’s, smart grids en energy hubs verminderen de druk op het gereguleerde elektriciteitsnet.

Wat betekenen alle ontwikkelingen en innovaties voor de inzet van zonne-energie? Het event The Solar Future 2021 geeft op 7 september in Utrecht alle antwoorden. Firan deelt er samen met TenneT en Stedin de nieuwste inzichten over slimme netaansluitingen voor zonneparken.

Wetenschap, politiek en praktijk

The Solar Future is een internationaal event dat toonaangevende experts uit de wetenschap, politiek en praktijk samenbrengt. Deelnemers gaan naar huis met de nieuwste inzichten over de trends, opgaven en oplossingen voor succesvolle projecten met zonne-energie. Aan bod komen onder meer financiële vraagstukken, wet- en regelgeving, regionaal en lokaal beleid, vernieuwende oplossingen en best practices.

Kennissessie over het potentieel van energy hubs

Haike van de Vegte van infraspecialist Firan vertelt in een sessie met netbeheerders TenneT en Stedin over de uitdagingen, oplossingen en scenario’s om optimaal gebruik te maken van zonne-energie in het energielandschap van vandaag en morgen. Aan bod komen onder meer actuele ontwikkelingen in netcapaciteit, energieopslag en lokale energienetwerken.

In de sessie komt u alles te weten over onder andere energy hubs, die slimme verbindingen leggen tussen de producenten en afnemers van verschillende soorten duurzame energie. Van de Vegte geeft een toelichting op een nieuw stappenplan, dat praktische handreikingen geeft om energy hubs te realiseren.

Met korting naar The Solar Future 2021

Als relatie van Firan ontvangt u tien procent korting op deelname aan The Solar Future 2021 met de code: NL21-FIRAN-GUEST.

Meer informatie over de onderwerpen en sprekers is te vinden op de website van The Solar Future 2021.

Meer weten over vernieuwende energie-oplossingen?

Download het stappenplan voor energy hubs en neem voor vragen gerust contact met ons op.

Delen op social media
Aan de slag met de infra voor nieuwe energie? Firan is er klaar voor!